پله پله تا خدا...
ـ کتابــ “پله پله تا ملاقاتـــ با خدا” ، خیلی قشنگه ،
خیلی قشنگه کتابش ، نخونین ضرر کردین
روز ها و ماه هایی که موعظه نمی شویمـ و به فکر خود سازی نیستیمـ هیچ ، موعظه های بی اثری همـ که به صورتــ پراکنده می شنویمـ هیچ . بهترین حالتــ این استــ گاهی موعظه ای میشنویمـ و مرغ دلمان پر میکشد که چه خوبـــ بون فلان فضیلتــ را ما همـ داشتیمـ ، بَهمان رذیلتــ را نداشتیمـ .
حال ما ، حکایتــ اسیری استــ در زندان ، باغل و زنجیر ، که گاهی هوس آزاذی میکند ، همین . اما رنج آور تر اینکه وقتی مرغ دلمان بر شاخسار فضیلتــ و معنویتــ مینشیند و فیل وجودمان یاد هندوستان ملکوتــ میکند ، معمولا چنین انتظار میکشیمـ که حادثه ای ما را نجاتــ دهد . منتظریمـ خوابی ببینیمـ ، ندای هاتفی بشنویمـ ، یا لااقل پیر و مرشدی پیدا شود و دستمان را بگیرد و بالا ببرد .
و چنین حادثه ای رخ نمیدهد و حاصل گذر عمر چیزی نیستــ جز فرو رفتن تدریجی در باتلاق دنیا دوستی ، ضعیفــ تر شدن انگیزه و سستــ شدن همتــ برای توبه و ناامیدی ازاینکه دستــ غیبی بیرون آید وکاری کند.
البته ممکن استــ موعظه ای بسیارموثر باشد و حرارتی در ماایجاد کندو چند روزی مارابه تکاپو وادارد ، اما فراوان تجربه کرده ایمـ که به زودی از چنین تلاش هایی خسته میشویمـ و حرارتــ آن موعظه هم به سردی میگراید و دوباره ما هستیمـ و همان شخصیتــ پیشین خودمان .
خطای بزرگــ ماومعلمان ما،غفلتــ از دو اصل تربیتی مهمـ “اختصار” و “استمرار” استــ که به صورتــ گسترده ازسوی معصومین مورد تاکید قرار گرفته ، چند نمونه در اینجا :
امامـ علی (ع) : کار اندکی که برآن مداومتــ شود بهتر از کارزیادی است که موجبــ ملالتــ گردد.
امامـ باقر (ع) : محبوبــ ترین اعمال نزد خداوند کاری استــ که بنده بر آن مداومتــ داشته باشد گرچه اندکــ باشد .
امامـ صادق (ع) : اگر شخصی عملی انجامـ میدهد،باید تا یکــ سال انجامـ دهد،سپس اگر خواستــ به عمل دیگری بپردازد ، ودر حدیثی دیگر از ایشان : مبادا کاری بر خود لازمـ کنی و تا12ماه از آن دستــ برداری .
هرچی زود تر شروع کنیمـ بهتره ، نیس ؟؟